Douanecontroles bij bedrijven

Hoe pakt de Douane controles aan? Hoe lang moet u wachten op een controlebezoek bij aangiftebehandeling? Hoe gaat u om met de identificatie van douanemedewerkers die uw bedrijfsterrein of -pand willen bezoeken? En wat zijn de kosten bij X-ray scans en controle in de haven van Rotterdam?

Controleaanpak Douane CAB

Hoe voert de Douane toezicht uit op burgers en bedrijven? Lees de Controleaanpak Belastingdienst, die ook voor de Douane geldt.

Reactietijden bij fysieke controles in het proces aangiftebehandeling

De Douane hanteert bij fysieke controles in het aangifteproces reactietijden. Door gebruik van een reactietijd weet u binnen welke tijd u over de goederen kunt beschikken. Bedrijven zijn hierdoor beter in staat hun logistiek te plannen.

Hoe moeten douanemedewerkers zich identificeren als ze u bezoeken?

Bij een bezoek aan uw bedrijfsterrein of -pand moeten douanemedewerkers zich kunnen identificeren met een Rijkslegitimatiebewijs. U kunt ook om een identiteitsbewijs vragen.

Kosten bij X-ray scans en controle in de haven van Rotterdam

De Douane rekent geen kosten voor het scannen en fysiek controleren van een container. Wel moet u als aangever de scan of controle door de Douane mogelijk maken. Aan de handelingen die daarvoor nodig zijn, zijn kosten verbonden.

OLAF verzamelt informatie uit NCTS en ECS

OLAF is het Europees bureau voor fraudebestrijding.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.