Reactietijden bij fysieke controles in het proces aangiftebehandeling

Alle informatie over reactietijden van de Douane na uw aangifte is gebundeld in het document Reactietijden bij fysieke controles in proces aangiftebehandeling.

Doet u een aangifte bij de Douane en heeft de Douane aangegeven de goederen fysiek te willen controleren? Dan wilt u weten hoelang het duurt voordat de Douane begint met de controle en wanneer u over de goederen kunt beschikken. Daarom zijn over de maximale tijdsduur die de Douane normaal gesproken nodig heeft om te reageren, afspraken gemaakt met het bedrijfsleven. Er is een maximale tijd afgesproken voor de:

  • reactietijd
  • responsetijd
  • timertijd
  • controle op andere locatie

De Douane doet er alles aan om de verwerkingstijd (de tijd die de Douane ná fysieke controle nodig heeft om de goederen ter beschikking te stellen) zo kort mogelijk te houden. Dat garanderen we.

Door de afgesproken tijdsduur kunt u (aangever) uw logistiek beter plannen.

In 'Reactietijden bij fysieke controles in proces aangiftebehandeling' staan de verschillende regelingen bij fysieke controles (Bloktijdenregeling Schiphol, Rotterdamse regeling en de regeling voor andere delen van Nederland).

Is de Douane niet binnen de vastgestelde reactietijd of op de afgesproken tijd aanwezig? Dan kunt u contact met ons opnemen. De contactgegevens staan ook in de 'Reactietijden bij fysieke controles in proces aangiftebehandeling'.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.