Inkeren - inkeerregeling - uw aangifte verbeteren of alsnog aangifte doen

Inkomsten verzwegen voor de Belastingdienst? Verkregen in Nederland? Of uit het buitenland, zoals uit spaargeld of beleggingen? Per ongeluk, omdat u een foutje maakte? Of met opzet? Dan hebt u waarschijnlijk minder belasting betaald dan zou moeten.

Misschien hebt u wel een erfenis gekregen die door de erflater buiten het zicht van de Belastingdienst is gehouden. En die erfenis niet kunnen uitgeven omdat de Belastingdienst dat zal merken, waardoor u met geld of goederen ‘in uw maag’ zit.

U kunt deze zaken herstellen, al kost dat misschien een boete. Maar dan kunt u uzelf en uw omgeving recht in de ogen blijven kijken. En het eerder verzwegen inkomen of vermogen gewoon gebruiken!

Verzwegen inkomen melden? Dat kan soms door alsnog aangifte te doen. En soms door uw aangifte te verbeteren. Of door gebruik te maken van de inkeerregeling.

Iedereen betaalt belasting

Met uw belastinggeld zorgt de overheid voor een leefbare samenleving. Voor onderwijs, voor gezondheid, voor veiligheid. Voor iedereen in Nederland.

De Belastingdienst speurt steeds actiever naar belastingontduiking. En sluit daarvoor ook internationale verdragen af.

Geef niet-aangegeven buitenlands inkomen alsnog aan! De pakkans wordt steeds groter.

U krijgt dan misschien een boete. Maar die is vaak lager omdat u vrijwillig zelf alsnog iets aangeeft. Wel moet u de belasting alsnog betalen, en betaalt u vaak rente over belasting die u te laat betaalt. Maar daarna kunt u uw bezit zonder gedoe gebruiken en uitgeven. Wel zo fijn… voor Nederland. En voor u.

Zie:

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.