'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen

Gebruikt u een bestelauto uitsluitend zakelijk? Dan kunt u een 'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen. Dat doet u digitaal. U vindt de verklaring via Inloggen voor ondernemers. Na het verzenden krijgt u een ontvangstbevestiging van uw verklaring. De verklaring is voor onbepaalde tijd geldig. U kunt de verklaring op een later moment zelf weer intrekken.

Let op!

Hebt u in het kalenderjaar al meer dan 500 kilometer privé gereden? Dan kunt u deze verklaring niet gebruiken.

Let op!

Van 5 oktober 2022 t/m 24 oktober 2022 kunnen wij geen nieuwe verklaringen verwerken. U kunt in deze periode wel gewoon een 'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen of intrekken, maar wij verwerken dat pas na 24 oktober.

Niet met terugwerkende kracht

De 'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' geldt niet met terugwerkende kracht. De ingangsdatum is de datum waarop u de verklaring hebt verzonden. Of een latere datum, als u daar zelf om vraagt.

Hebt u de bestelauto al eerder in het jaar ter beschikking en dient u de verklaring pas later in? Dan moet u met een rittenregistratie kunnen bewijzen dat u tot de ingangsdatum van de verklaring niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Reken dit wel om naar een kalenderjaar.

Veranderingen op tijd melden

U hebt een meldingsplicht om veranderingen rond het zakelijk gebruik van de bestelauto op tijd aan ons door te geven. Dat kan betekenen dat u de verklaring weer moet intrekken.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.