'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen

Gebruikt u een bestelauto uitsluitend zakelijk? Dan kunt u een 'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen. Dat doet u digitaal. U vindt de verklaring via Inloggen voor ondernemers. Na het verzenden krijgt u een ontvangstbevestiging van uw verklaring. De verklaring is voor onbepaalde tijd geldig. U kunt de verklaring op een later moment zelf weer intrekken.

Let op!

Hebt u in het kalenderjaar al meer dan 500 kilometer privé gereden? Dan kunt u deze verklaring niet gebruiken.

Niet met terugwerkende kracht

De 'Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' geldt niet met terugwerkende kracht. De ingangsdatum is de datum waarop u de verklaring hebt verzonden. Of een latere datum, als u daar zelf om vraagt.

Hebt u de bestelauto al eerder in het jaar ter beschikking en dient u de verklaring pas later in? Dan moet u met een rittenregistratie kunnen bewijzen dat u tot de ingangsdatum van de verklaring niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. Reken dit wel om naar een kalenderjaar.

Veranderingen op tijd melden

U hebt een meldingsplicht om veranderingen rond het zakelijk gebruik van de bestelauto op tijd aan ons door te geven. Dat kan betekenen dat u de verklaring weer moet intrekken.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.