Nog geen beslissing op bezwaar tegen rechtsherstel box 3

Op 20 april 2023 hebben wij besloten dat wij wachten met een beslissing op bezwaren tegen het rechtsherstel box 3 tot de Hoge Raad meer duidelijkheid geeft. Kijk wat dat voor u betekent.

Wij wachten een nieuwe uitspraak van de Hoge Raad af

Op dit moment lopen er meerdere procedures waarin de Hoge Raad kijkt of de manier waarop wij het box 3-herstel hebben uitgevoerd aansluit bij de uitspraak van 24 december 2021. De uitkomst van die procedures kan gevolgen hebben voor de beslissing op uw bezwaar. Daarom wachten wij op een uitspraak van de Hoge Raad. Daarmee voorkomen wij dat uw bezwaar nu wordt afgewezen en u individueel verder zou moeten procederen.

Het is nog niet bekend hoelang het gaat duren

Het is niet bekend wanneer de Hoge Raad een uitspraak doet, maar in de tussentijd hoeft u niets te doen. Uw bezwaar wordt na de uitspraak of uitspraken van de Hoge Raad afgehandeld.

Als uw bezwaar over iets anders ging, ontvangt u wel een beslissing

Gaat uw bezwaar over iets anders dan het rechtsherstel box 3? Dan nemen wij het wel in behandeling. U kunt de status van uw bezwaar online volgen of nalezen wanneer u van ons hoort.

Wij wachten ook met definitieve aanslagen

Tot we duidelijkheid hebben van de Hoge Raad over het rechtsherstel box 3, wachten we ook met het opleggen van definitieve aanslagen voor aangiften met beleggingen en andere bezittingen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.