Nog geen beslissing op bezwaar tegen uw box 3-inkomen

Wij wachten met een beslissing op bezwaren tegen het Rechtsherstel en de Overbruggingswetgeving tot we meer duidelijkheid hebben over de nieuwe uitspraak van de Hoge Raad. Lees meer over de uitspraak en wat dat nu voor uw bezwaar betekent.

De Hoge Raad heeft een nieuwe uitspraak gedaan

In juni 2024 heeft de Hoge Raad (HR) meerdere uitspraken gedaan over de manier waarop nu het inkomen uit vermogen (box 3) wordt berekend. Volgens de uitspraak mogen wij alleen het werkelijk rendement op uw vermogen belasten, als dit lager is dan het fictief rendement. De uitkomst van deze uitspraak kan gevolgen hebben voor de beslissing op uw bezwaar.

Het is nog niet bekend hoelang het gaat duren

Het ministerie van Financiƫn bestudeert nu de uitspraak. Dit proces kan enige tijd duren. Als de uitspraak gevolgen heeft voor uw bezwaar dan krijgt u een brief van ons.

Als uw bezwaar over iets anders ging, ontvangt u wel een beslissing

Gaat uw bezwaar over iets anders dan de berekening van het box 3-inkomen? Dan nemen wij het wel in behandeling. U kunt de status van uw bezwaar online volgen of nalezen wanneer u van ons hoort.

Wij wachten ook met definitieve aanslagen

Tot we duidelijkheid hebben over de berekening van het box 3-inkomen, wachten we ook met het opleggen van definitieve aanslagen voor aangiften met beleggingen en andere bezittingen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.